Monday, March 28, 2011

Sick enough to die~




Hello kaki skodeng and kaki suke membace~ Aku dah lame giler x update blog nip.. Xder idea lar nk post kt blog.. Sbb idop aku same je dari mase uh. Xder pape yg special pun berlaku.. Sekolah x masuk2 agy.. Berbual je mak aku uh. Dah mkin xder harapan aku nak sekolah aku tngk.. Rase2 aku x skolah sini kowt.. Keje je macam dulu2.. Ic pun x buat lagi.. Dah bosan aku dengar dak2 sini ejek " Eh kaw! Dah la xder IC!!' Smpai berbulu telinge aku dengar. Sudah la.. Idop aku x kan berubah pun. Same je dri dulu yg mse x kuar Metro agy... Aku benci la jdi Zaf~ Xnk r jdi Zaf.. Can i be someone else? Zack? Zul? Sape2 jelah jnji bukan zaf.. Maybe i`ll change my name lepas nip? Ntah la folks.. Aku pun malas nak cter agy~







Aku xder kridit nak txt sjak akhir2 nip.. Duet xder r doe nak topap.. Ni dapat on9 pun sbb pinjam owg duet. Dapat la Rm1.20 dari Shina.. Nset aku pulak asyik dipinjam mak aku jewp. Ntah2 lame2 dye gadai nset uh? Hurm.. Mase uh aku dapat free call n sms ntok seminggu. Dapat la 50minit n 100sms percuma~ Sms uh cepat je abis. Tapi kol free aku smpai expired kowt. Aku nk kol Nyna syg aku tapi dye lak asyik bz jewp.. Xdpt la aku nak dngr suare chumel dye uh. Haish. Aku plak mse uh g sala ckp gan si Azmira uh. Ntah ape aku ckp tibe2 dye majok. Haish.. Aku ni mmg x gune r.. Patot aku terjun kt tingkat 40 villa crystal~ Bubye~

Tuesday, March 22, 2011

Happy Birthday Zombie!!!

video


Haha.. Hebat x aku punye adiah special nto Nur Amirah binti Musa? Mcm samdol ajekan? Haha.. Aku dah la belum mandi mse uh then idea nk buat vid ni dtg. Malu la weyh aku! Kenape la aku snggup wt mcm uh ea? Aku pun xpham!!! Lntak la!.. Aku kenal Myra mse dye kapel gan Haizam dulu. Haizam uh jiran aku. Then aku knal2 gan dye asyik nak gado2 je.. Hari2 gado smpai aku pun bosan nk brgado gan sape2 agy. Haha. Lepas uh ntah mcmane punye sesat kteowg blh jdi BFF pulak! Kelakar aje aku pikir2 balik! Aku ingt agy mse 1st time aku kol dye uh suare dye tngah sakit tekak~ Serupe mcm ZOMBIE!!!! Wahahaha~ Lek la myra. Bkan selalu kutuk2 kaw.. Hepi besday la ye? Semakin tue lah kaw!! Sabor Jelah~


 Happy Birthday!! Semoga panjang umur dan murah rezeki~ AKu syg kau la ZOMBIE~

Sunday, March 20, 2011

I love you mama!


Lalalalalala~ Aku minggu nip tngah dlm mood cintan cinta nip~ Haha.. Aku rase aku dah jtuh cinta kt mama aku sndiri~ Sape2? Mstilah si Nyna Absrenyy uh!! Huhu.. Nak tau mcmane story nye? Kite zaaassss kejap~ Mase tu aku ntah macamane boloeh tertext gan mama aku pasal kawen2. Pasal ape mak dye suke kt ciri-ciri anak menantu dye. Kena belajar bnyak bab agama la hape la~ Pastu kite bincang pasal name anak 1st kite. Law ader anak 1st aku nak namekan dye Selena Miasara~*dah jaoh berangan nip! Best giler mase uh text gan dye. Aku asyik senyum sorang2 je mse uh.. Smpai adik2 aku kt umah pelik tngk abg dye nip. Drng ingat aku dah sewel kowt!.. Lame aku x rse mcm uh. Last rse mcm uh mse kpel gan si rara uh. Pastu mane ader lgi.. Huhu.. Then i started to think.. Mungkin aku ni dah jatuh cinta kowt? Aku dah cinta kt owg yg aku pnggel mama slame nk dkat 2 tahun nip!! haha.. Then lepas uh aku asyik text dye syg2 jewp.. Aku pun da xtau nk pnggel dye ape skunk nip. Hunny? Syg? Mama? Abes aku plak nk kena dipanggil ape? Aku dulu slalu dye pnggel adk! Skunk nk ltak papa? dady? Lntak la hape jnji aku tau aku syg kt dye! Haha... Tapi aku kena tunggu sebulan ntok dapatkan dye. Sebulan pasal ape? Rahsia la weyh xkan 2 korang nk tau jgak?.. Tapi sebulan uh lame la! 1 hari mcm 1 tahun aku nk tunggu!!!! Nurhusnina Shuhaimi!!!! I love you!!!!



                                                                 I love you~

Friday, March 18, 2011

Crazy school holiday. (bnyk tol problem)

Hey yo~ Dah berape hari aku x update blog nip. Berhabuk dah blog aku nip! Aku dah lme x update sbb aku buzy r dngan photoshoot la ape la.. Pyah btol nk ader mase untok update blog. Photoshoot yg berlangsung kt bndar uh mmg best gler lah! Aku x puas amek gmbr! Aku lgi suku jdi cameraman dri jdi model. Best tngkap pic2 owg.. Lepas balik photoshoot uh duet aku pun mkin pokai sbb xder keje. Mse uh ader dpt keje jdi pmbaiki perabot tpi snyap je n dye x kol pun. Huhu. Aku nak pakai duet sngt2 nip! Nak bgi adiah kt bnyk owg! Kalau boleh nak pos skali ky owg2 yg aku syg! Huhu..



Rara bear lme btol menghilang aritu. Rindu gak kt dye skit2. Tibe2 smlm dye text aku "zaf kw jjr gan aku kaw ni angau kt aku ea?" Lebih kurang mcm uh r text dye.. Wt terkejut je eden! Aku pun xtau nk jwap ape.. Btol ke aku angau kt dye? Ntahla.. Aku rse aku mmg syg kt dye. Tapi aku da syg kt dye mcm aku syg kt kwn2 pmpuan aku.. Ader la skit2 crush tpi biase lah kan? Cume aku tau yg aku xkan dapat dye punye! Dye dah la bnyk owg minat. Plus dye ader minat kt owg len. Huhu. Sabor jela~




Aku tngah pelik bin ajaib nip. Dua orang yg aku syg blh tibe2 nk gado [ulak.. Kenape boleh jdi mcm uh? Yg sowang nip dah deactive acc nye smpai aku nak tnye kt dye ape dah brlaku pun aku xdpt. Sowang lagi ckp kt aku yg dye kena perli kt blog dngan owg uh. Btol ke? Aku xdpt nak bce sbb blog owg uh aku xdpt nk bce.. Tpi kwn aku yg lain pulak cakap drng x gado n owg yg kononnye perli kt blog uh x perli sesape. Arghhh!! Aku x paham la!! Aku harap dye cpat active blek. Aku bnyk nk tnye dye!.. Aku syg korang berdua weyh.. Hrp korang x gado ke hape.. Aku x ske tngk gado2 nip..

Monday, March 14, 2011

Saham oh saham~


Saham oh saham~ Saham aku tak naik pulak arinip! Haha.. Korang tau x saham ape? Bukan saham indeks k kt bawah tv bile berita kt TV3 uh ary2 auw! Tapi saham aku dengan gurl larh~ Haha.. Aku baru nak mulakan pelaburan saham kt budak kiut yg aku jmpe kt jomheboh uh~ Saham pertama aku setakat nip okay larh. Ader naik jugak! Sape saham pertama uh? Rahsia beb~ Tpi bukan si Rara bear uh lar~ Pndai2 lar korang crik jawapannye~ Selepas saham pertama makin maju aku pun try luck aku nak bukak saham kedua r. Hehe. Kalau dapat saham kedua uh, akulah orang paling bahagia di muka bumi nip!!! Aku tngah carik acc fb dye nip! Aku pun lupe ape dye acc dye. Mase uh dye ader gtau tapi aku x dngar sngt r. Sbb tngah khayal tngk muke dye uh. Wahaha~ Pelik lar owg bernama Zaf nip!. Yg aku tau dye form 3.. Kelas 3C kowt.. 2 je yg aku tau pasal dye. Kena mulakan siasatan nip!. Kwn aku kate dye uh spesis x layan laki~ Kire peluang aku nak dapat hampir dlm 9% je kowt! Tapi walaupun 1% pun aku tetap nak berusaha! Mane tau ader rezeki kan? Mulakan operasi sekarang!!!!!!




Dah hari keberape aku tak pakai nset pun aku xtau. Ntah ader org perasan ke tak~ Mak aku buat hape ntah gan nset uh. Jual kowt? Babun jewp. Bosan aku x dngar lagu2 semagat aku! Text owg aku tak kisah sngt. Bukan selalu aku text pun. Law aku text drng pun xkan balas! Wahaha.. Baik aku sunyikan diri n tenangkan fikiran~ Tapi aku nak balik nset aku!!!!!!!!

Saturday, March 12, 2011

Welcome to my life~ (Kisah di gerai kueh tiaw~)


Malang tidak berbau! Law malang berbau msti aku dah lme smpat nk elak! Hahaha.. Akhirnye kantoi gak pasal duet RM50 mse tu. Tapi naseb baik aku dapat selamatkan duet uh tapi adik2 aku xdapat nak selamatkannye!! Huhu.. Semalam aku pergi ke Karnival Jomheboh! Xbest sngt r. Bosan je tahun nip punye! Takde rumah hantu macam tahun lepas! Law ader msti jadi Gempak punye!. Tahun nip dapat la gak aku beli cenderahati dri Jomheboh uh. Tahun lepas xdpt sbb xder duet! Ahaks.. Dapat la beli Ribena gan Holicks yg Rm10 punye. Cume ader bola2 besar yg chumel aku xdapat beli sbb x ckup bajet! Harap tahun depan dapat pergi lagi!!! Huhu.. Btw nset aku masih mak kt tngan mak aku! Haish! Bile aku nk dapat balik nset nip?. Sial btol la.! Geram plak aku! Nak sound nti pakwe dye uh bebel2 lak! Bnci aku nk dngr syarahan dye!!! Sabor jela~




Aku rase aku dah jatuh aty kt seseorang lar~ Dak uh semalam aku terjumpe kat jomheboh mase aku tngah makan kt Jai Chay Kuey Tiaw~.. Mase aku tngah syok layan makanan uh tibe2 member pmpuan aku tegur 1 kawan dye yg tngah jalan gan family dye. Sekali budak uh pusing pandang kt kiteorang........ WOW!!!!!!! Kueh tiaw aku pun aku tak sempat kunyah! "Chumel giler dye!!" bisik aku dalam aty.. Then member aku berbual gan dye jap pstu dye kena g sbb mak dye dah pnggil. Aku tngk dye dalam 5saat gitu je kowt..  Aku tnye la mmber aku uh sape dak uh then dye cakap itu kawan kelas dye! "HAHAHAHA! ADER CHANCE NIP!" jerit aku dalam aty. Aku try r mintak drng number fon dye tapi dye pakai 019 r! Haiyo! Spoil btol! Kwn aku ckp dye pkai num uh sbb fmily dye smua pkai 019. Budak uh baik n anak manje kowt! *I LOIKKE~.. Chumel sial dak uh! Kali ni aku memang x salah tngk agy! Memang dye cute n lawa!!! Dye sekolah kt SMK Taman Selesa Jaya jugak! Form 3!! Nampaknye aku kena wt 1 sim card celcom!! HUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *Giler bayang~

Thursday, March 10, 2011

Ibarat durian jatuh ke riba~*sakit!!


Hey~ What sup? Sup ayam? Sup ikan? Sup daging? Aku nak sup katak 1!!!*merepek~ Semalam aku dapat untung besar lah weyh~ Ader owg bgi aku duet RM50 untuk aku wat blanja. Adik2 aku pun dapat! Best giler!. Mcm tau2 je yg aku nk pkai duet ntok g jomheboh nip! Haha.. Alhamdullillah~ Syukur lah. Xpayah aku g merayu kt mak aku ntok mintak duet! Huhu. Tapi masalahnye aku takot kantoi lah gan mak aku pasal duet nip. Sbb dye pun nk pakai duet gak! Kang dye dapat tau habis aku kena bagi smua duet uh kt dye~ :p. Xdpt nk g jomheboh~ Xdpt nak bgi coklat kt si Rara uh~ Grrr!. Aku punye nset pun mak aku dah pinjam buat beberape hari. Bosan aku xder nset nip. Aku nk dngar mp3~ Mct aku x kesa sngt sbb sape je yg akan mct aku? Aku rse law aku off nset wt seminggu pun xder sape akan perasan~ Xmcm dulu law aku off nset 1 ary smpai 100miskol kdng2. Skunk dah x dah..  Baik aku campar nset uh ke laod~ Nseb bek ader mp3! Huhu.. Cuti ni pun agak bosan sikit~ Kwn baik aku Amin x balik dri asrama~ Aku lepak mcm biase je kowt! Harap2 lah mak aku xtau sal duet uh! Law dye dapat tau lagilah bosan cuti nip!!!!!!

Hah? What? Apa? WTH!!!


Assalamualaikum~ What sup semua kaki2 skodeng n kaki2 blogger! Yg skodeng2 uh follow r aku wt pe skodeng? Baru bertambah follower aku uh! Huhu.. Aku sebenarnye semakin hari semakin bosan~ Xtau nak buat ape. Jomheboh dah dekat! Tapi xtau la aku dapat g ke tak. Duit ader RM1 jewp. Nak pegi mane gan RM1 nip? Tandas 5 kali boleh lar.. Huhu. Kena carik jalan nk dapat duit nip!... Btw pasal perkembangan sekolah aku pulak makin lame makin rumit~ Pihak sekolah cuma nak surat beranak aku je mse uh tapi aku xder! Nak amek kena pergi singapore. Surat beranak aku kt sane. The problem is mak aku tak boleh masuk singapore. And bapak aku kt singapore lak sibuk sngt. Yg pergi pakcik aku jewp tapi dye takkan dapat punye surat beranak uh sebab dye xder kena mengena gan aku! Kena mak bapak jugak yg kena amek! Semakin buntu r beb.Bnda nip makin lame nak disetel kan. Makin bnyk bnda nk buat. Makin payah lak! 2 lah, mak aku gak yg salah. Sape swuh x buat awal2 dulu? Ni aku dah 18 tahun baru sibuk2. Haish x paham tol r aku!! Grrr... Ntah2 sampai 10 tahun pun benda nip x setel2 agy. What the Fish r!!!!




Aku rindu r kt semua orang! Rindu kt kawan2 lame yg dah lost contact. Kt Mimie Swift yg dah delete acc ( :'( ).. Kat Sara, Eton, Wana, Yana, Ayien, Nessa, n lain2 yg aku x ingt. Msti korang ingt aku dah sombong kan? Ntah r agaknye aku memang dah sombong kowt skunk.. Rinu gak kt si Rara Bear uh! Bile la aku nk bgi coklat agy kt dye ea? Kalau lar aku bnyk duet. Blh aku bgi coklat agy! Huhu.. I miss you all!




P/S : Aku maybe dapat keje jdi orang yg repair perabot~ Keje dye best. Gaji Rm50. Tapi keje 3 ary jewp lar.. Jumaat, Sabtu and Ahad. Hari2 len cuti. Blh wt duet blanja!!!

Tuesday, March 8, 2011

Everyone has problems....

Aku baru je selesai bce2 blog orang. Nampaknye rmai kwn2 aku tngah ader mcm2 problem. Bukan aku sowang je yg tngah ader problem skunk nip. Huhu.. Patotnye semalam aku pergi skola Selesa Jaya uh sbb ader appointment tapi mak aku plak malas nk g.. Then pagi tadi kte pergi r skola uh.. Tak dapat nk jumpe pengetua uh sbb dye tngah bz cuma dapat jmpe penolong kanan skola uh je.. Dye bkan ader kuasa pape pun. Bnyak document dye nak. Nak 2 la nk ni lah.. Yang aku bwak cume document darjah 6 jewp.. Aku dah agak mmg xblh masuk! Tapi aku berharap la jugak skit2 mane tau ader chance or pengetua uh kesian kat aku kewp.. Nasib tak menyebelahi aku kowt.. Erm nampaknye terpakselah aku tunggu lagi~ Tunggu mcm owg giler jewp hari2.. Ntah bile la dapat masuk skola ea? Hurmm.....



Semalam aku menjadi chef akibat adik aku xder kat umh. Selalunye aku swuh dye je masak tapi semalam aku terpakse masak sendiri! Hebat tak masakkan aku nip? Telur Hangus With Hot Dog~ Nampak menyelerakan kan? Senang je nak masak dye. Nak aku ajar?

Bahan2nye 2 biji telur dan 2 ketul hotdog!. Mula2 potong cincai je hotdog uh. Pastu pecahkan telur dan campak hotdog kat dalamnye. Amek kuali mane2 yang ader minyak n bkan api. Campak telur tadi dan jangan lak g tinggalkan telur uh pastu g text orang macam aku! Kang jdi lah hangus macam dalam pic nip!. Lepas dah hangus amek dan letakkannye di pinggan~ Kalau dah lapar korang akan makan ajelah janji dapat mengeyangkan perut! Huhu.. Sekian bersama Chef Zaf. Renung-renungkan.. Dan Selamat beramal!!~



Kenalkan ni adalah Bobby Brown! Hamster yang jenis dracula sebab siang tido malam memekak je smpai aku tak boleh tido!  Haha.. Dye ni chumel au! Aku suke sngt tngok si Bobby nip!. Best bela hamster! Aku ader hamster! Korang ader kewp?*berlagak~

Sunday, March 6, 2011

Next time you point your finger, I`ll point you to the mirror~


Yo~ Hari ni aku pun xtau mood aku mcmane. Bercampur suka+geram+rindu kt seseorang+sakit hati = ???.. Duet dah pokai. Nak keje mak aku pulak ckp takyah keje~ Terpaksa la crik bnda nk buat hari2 kt rumah yg bosan uh. Benci r aku duk umh uh. Lagi2 bile ader pakwe baru mak aku uh yang suke berlagak mcm dye sowang je yg pandai! Dah la gemuk! Asal marah je nk salahkan aku! G mati la bodoh! Aku law dapat jadi pembunuh owg pertama aku bunuh is kaw! Then aku nk bunuh semua ex bapak tiri aku yg lain2. Semua menyusahkan idop je!.. Aku rindu r kt papa aku weyh! :'((. I need a dad. Xder sape pun pena puji aku law aku buat ape2 yg membanggekan. Ape2 benda yg aku buat smua xnampak.. Aku nak papa aku!!!!!!!.. Pakwe mak aku uh giler la.. Dye xder mse fmily aku susah dulu..  Dtg tmpat aku nk bising2 lak! Haish geramnye!. Kalau la dpt blasah dye kan best?...



Akhirnye dapat gak aku membalas demdam kt team Jaya Mas psal kekalahan smlm!!! Team White Dog Tersepit akhirnye menang 2-3, 3-1. 3-2 kt pdang futsal tempat drng dihadapan penyokong2 drng! Habis 1 kampung drng dtg! Aku pun bwak la smua star2 yg aku tau blh main kt Selesa Jaya uh! Bru tau drng yg Selesa Jaya power main bola!! Huhu.. Yeahh!!! I win!!!!!!!!!!!!!!!



Rindu r aku kt owg2 yg dlm list yg aku syg! Terutamanye My lovely adik azmieera uh! Bile kaw nk kol aku lagi weyh? Aku tnggu nip! Cpat r kol.. Blh bergayut lme skit gan kaw.. Huhu.. Plus aku pun rindu gak gan si Rara Bear uh! Grrr.. Asyik2 xder krdit jewp dye uh! Kaw makan kredit ke hape hah? Cpat r topap! Nk txt gan kaw!!! Kang aku wt miss kol bnyk2 bru tau! Huhu..  <3




P/S : Esok kul 1.30!!! Jadik ke x ea korang rse???

Friday, March 4, 2011

Can i help you?



Hey all kaki skodeng! I love you all!! Haha *giler~.. Hari ni mood aku down la.. Antara sebab2 nye adalah team bola aku yg bernama pelik (White Dog Tersepit FC) dah kalah gan team Jaya Mas kt futsal tdi pagi.. Geram tol aku dak2 aku smua men mcm hape! X smagat langsung!! Grrr!! Aku keeper bermati-matian tpi akhirnye kalah 2-3 gan drng.. Haish.. Siot btol la.. Nseb bek xder awek2 yg tngk game uh. Sape nk tngk pagi2 bute kan? Haha.. U all tau x? Aku skunk rse mcm nk jdi owg kebajikan r.. Nk tlng2 owg susah.. Owg2 yg senaseb mcm aku or lagi teruk ke.. Aku harap sngt ntok tlng drng.. Kalau aku dapat msuk skola ary isnin nti aku ingt lpas uh nk try join mane2 kebajikan yg blh aku tlg.. G tmpt2 perkampungan kewp.. Mane2 lah jnji dpt tlng owg.. Aku terharu sngt gan owg2 yg dah tlng aku. Soo law aku dpt msuk skul nip i think i should help somebody who needs help like me.. Aku tau sngt mcmane perasaan xdpt skola.. Aku tau aku bkan sorang je kt mlaysia nip yg mcm nip. Maybe rmai agy kowt yg mcm aku tpi x dpt bantuan. Kesian seyh drng.. :'((










Aku msih xpham sngt pasal blog2 nip.. Yg design ni pun aku main bantai edit! Lawa pulak drng ckp! Huhu.. Aku dulu x perasan yg ader owg komen2 aku punye blog! Aku ingatkan aku tulis xder owg bace Soo kdng2 malas lar nk tulis2 nip. . Tpi bile aku tngk blek rupe2nye ader jgak owg yg komen kt blog aku! Thanks la weyh kt Datin Lulu n Opie Redhuan sbb komen kt blog aku n bgi sokongan! Syg korang!.. Kepada anak aku si Opie uh. Aku rindu kau lah weyh! Bile nk text aku? Asyik xder krdit je! Xdpt nk story2 gan kaw! Huhu.. Xdpt nk dngar kaw ckp aku ni GELABAH~ Haha...... N kpada Datin Lulu~ Syg kaw! Aku harap dapat knal lbih rpat gan kaw! Blh jdi BFF baru aku! Hehe.. Keep in touch! <3




                                          I love my friends!!!!


Hari isnin.. Pukul 1.30...



Aku masih dalam good mood hari nip. Sebab angau yg disebabkan aku melepak bersama si Rara Bear uh msih blum pudar agy. Plus kejadian2 beberapa harinip sentiase wat aku senyum je~ Pengetua sekolah kt Selesa Jaya nip swuh aku dtg hari isnin bwak gambar saiz passport. Jdi boleh ke masuk skola mcm uh? Aku pun xtau sbb aku x jumpe dye agy. Mse uh mak aku berbual gan dye dalam talipon jewp.. Aku rse ader chance kowt sbb xkan la pengetua uh swuh dtg bwak gambar law x yakin aku blh msuk ke x? Msti dye dah bce surat khabar tntang family aku kan? Harap2 gitu lah kowt.. Aku x sabar tunggu hari isnin nip!! Aku nak msuk skolah!!!!*smagat giler!.. Aku nk kcau Rara smpai dye melatah! Haha.. Kalau la aku dapat msuk skola ea aku rse aku nk jadi budak nerd kowt. Jdi budak yg pendiam kt skolah uh.. Malas nk jangkit pnyakit giler yg wujud kt skolah uh skunk nip. Hehe. KALAU la dapat masuk.. Aku ni suke brangan jewp. Kalau x dapat masuk aku rse aku nages mcm perempuan tngk drama bersiri kowt. But i just hope for the best.. I hope i get the chance to prove myself that i am a useful person! Ganbattle kudasai!!!!




Mimpi aku sjak akhir2 nip buat aku giler lar! Asyik dapat mimpi yg x best jewp.. Dapat mimpi si rara uh gan laki mane ntah jalan mcm kapel kt dpan aku. Dapat mimpi aku mati kena tembak gan polis! Haha.. Bongok2 je mimpi2 uh smua! Tapi semalam punye mimpi la paling teruk! Ader ke aku mimpi aku g pejabat Pengetua skolah Selesa Jaya uh tapi ckgu2 smua g reject aku sbb xder document. Sdeh btol aku mse uh.. Agaknye aku pkir sngt sal bnda nip smpai trbwak2 kt mimpi kowt? Lntak lah.. Jnji xder mimpi sal hantu! Takoootttt!!!

Wednesday, March 2, 2011

I really need a wish right now~ Wish right now~ Wish right now....

Hey yo! Yoposeyo!... Ape khabar kaki skodenger n kaki blogger?.. Harini aku bangun awal pagi2 buta dari pukul 5 pagi sebab x dapat nk tido.. Aku xsabar nak tunggu harini sbb mak aku cakap nak pergi daftar masuk sekolah!.. Berdebar-debar btol aku!. Tapi lepas aku sampai sekolah uh tiba2 guru besar lak outstation! Siot tol lar.. Dye suruh dtg esok pagi dlm kul 8-9pagi gtu.. Esok aku akan dtg balik lar kowt.. Tapi aku takut r.. Mane tau dye x bagi aku sekolah? Document yg ader cume document sekolah rendah aku jewp.. Sijil lahir, ic, passport n lain2 smua xder.. Smua xdpt nak diambil agy.. Boleh ke masuk sekolah mcm uh? Mak aku cakap kalau tak dapat masuk aku blh try msuk Giat Mara atau ape2 kemahiran yg bgus ntok senag dapat keje nti.. Tapi aku nak masuk sekolah menengah!! AKu nak rase ape perasaannye nk bersekolah menengah.. Jeles je aku tngk budak2 slalu buat keje sekolah, berbual pasal cikgu n ape2 plan kt skolah uh. Aku selalu dengar je.. Nak jugak aku join ape yg drng tngah berbual tpi aku mane tau!. Bestnye sekolah.. Kenape lah aku tengok budak2 yg dapat sekolah xnk sekolah? Benti sekolah la ape lah.. Tukar lah gan aku! Aku nak sekolah! Please please please!!!.. Aku takot esok Guru besar Puan Raziah uh cakap aku dah xblh sekolah agy.. Tolong laa.. Aku sanggup sujud n cium kaki dye law itu yg blh buat aku masuk sekolah uh.. Aku cume nk jadi mcm dak2 lain je.. Please?.. Kepada kwn2 aku n sape2 ajelah yg bace blog nip. Aku merayu giler2 kat korang, tolong lah doakan aku supaya Guru besar uh bagi aku masuk sekolahnye.. Aku jarang merayu kat orang tapi ni dah terdesak... Please help me.. *crying...................

Yesterday... WAS THE BEST DAY EVER!!!!


Wahahaha~ Wahuhuhu~ Wahihihi~ *sewel!.. Aku sjak smalam tlah berada dlm mood yg hepi gler babi!!! Sampaikan nk tidur malam pun xblh! Asyik tringat kt budak uh jewp. Huhu.. Smlm aq dpt lepak gan si Rara Bear uh! Seronoknye!!!!!!!!!!!!! Mak bpak dye xder kt umh.. So aq mengambil kesempatan yg jrang aku dpt! Haha.. Dpt la berbual gan dye lame2. Slalunye pling lme jmpe dye pun brape minit jewp. Txt pun kdng2.. Bertuah btol aku!! Len kali law dpt lpak gan dye agy aku akan kcau dye sb dye uh owg yg melatah!!.. Cucuk skit nti dye melatah! (jgn mara ye rara?)... Akhirnye salah 1 doa aku termakbul jgak*poyonye~.. Lpas nip mngkin nk try luck aku ntok ajak dye tngk wyang kowt! KALAU BOLEH~ Kalau xblh lpak kt tepi longkang mcm dulu2 pun xpe! :p.. Janji dpt melepak gan si budak wangi uh.. Brape tan minyak wangi kaw pkai?*joke... Plus aku pling suke cre dye senyum.. Mmg sweet gler! Ptot la rmai pminat.. Ahaks.. Xder chance aku nk ngurat~ Tpi law jdi BFF dye pun aku snggup! Aku nk tngk snyuman uh lagi! :) <3